Și-a înjunghiat amicul cu un ciob de sticlă. Un cetățean turc, bănuit de tentativă de omor, a fost reținut pentru 72 de ore

Un bărbat de 32 de ani, turc de origine, este suspectat de o tentativă de omor, comisă acum câteva zile în sectorul Botanica al capitalei. Acesta a fost reținut de oamenii legii și se află acum în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție Chișinău, iar dacă vina sa va fi demonstrată, acesta riscă până la 10 ani de închisoare.

Foto: UNIMEDIA

Cazul a avut loc în noaptea de 5 august 2020. Polițiștii au fost alertați de către o tânără, care le-a spus că pe strada Nicolae Zelinski din sectorul Botanica al capitalei, se află un tânăr plin de sânge.

La fața locului polițiștii au stabilit identitatea victimei, care s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, de origine turcă, căruia i-au fost cauzate leziuni corporale, fiind solicitată o ambulanță pentru acordarea ajutorului medical.

În urma măsurilor de investigație și urmărire penală efectuate la locul faptei, s-a stabilit că victima se cunoștea cu agresorul. Aceștia au consumat băuturi alcoolice împreună în acea seară, iar la un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă care a degenerat în conflict.

Suspectul ar fi spart o sticlă, iar cu fragmentul rămas în mâna i-ar fi aplicat victimei câteva lovituri în piept, cauzându-i o plagă tăiată-înțepată penetrantă, după care a fugit de la locul comiterii infracțiunii.

Victima a fost preluată de către medici și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii l-au găsit pe suspect în locuința pe care o închiriază și l-au escortat la inspectorat pentru audieri, unde acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și este cercetat penal pentru tentativă de omor.

Conform legislației în vigoare acesta riscă până la 10 ani de închisoare.


Pub