Amal şi George Clooney au făcut o donaţie către fundaţii libaneze care oferă ajutor locuitorilor capitalei Beirut

George Clooney și soția sa Amal, de origine libaneză, au făcut o donaţie în valoare de 100 de mii de dolari unor fundații de caritate libaneze care oferă ajutor locuitorilor capitalei Beirut, devastată marţi de explozie masivă, scrie Variety.

Foto: Rachel Murray/Getty Images

Amândoi suntem profund îngrijorați de starea oamenilor din Beirut și de devastările cu care se confruntă aceștia în ultimele zile”, a declarat soții Clooney într-un comunicat lansat joi.

Trei organizaţii caritabile pe care le-am găsit oferă ajutor esenţial în teren: Lebanese Red Cross (Crucea Roșie Libaneză), Impact Lebanon şi Baytna Baytak. Le vom dona 100.000 de dolari şi sperăm că alţii vor ajuta cum pot”, a adăugat cuplul în comunicatul citat de Variety.

Amal Clooney este originară din Liban, este avocat specializat în drept internaţional. Ea s-a căsătorită cu actorul George Clooney din 2014. Cuplul a donat la începutul acestui an 1 milion de dolari pentru diverse organizaţii care fac eforturi de soluţionare a crizei provocate de coronavirus.

Explozia mortală şi devastatoare produsă marţi la un depozit în care se aflau stocate de ani de zile tone de azotat de amoniu a ucis cel puțin 135 de persoane și a rănit încă 5.000.

Guvernatorul orașului Beirut, Marwan Abboud, a declarat că până la 300.000 de oameni și-au pierdut locuințele.

Guvernul libanez a anunțat, anterior, decretarea stării de urgență pe o perioadă de două săptămâni.

Conform premierului libanez, Hassan Diab, 2750 de tone de nitrat de amoniu, un material foarte explozibil, au fost sursa deflagrației masive care a zguduit Beirutul. Explozia a creat un nor în formă de ciupercă, similar celor care apar în urma bombardamentelor nucleare.

Exploziile violente din Beirut de marți seară s-au resimțit la 240 de kilometri, până în Cipru, iar unii dintre locuitorii insulei mediteranene au crezut că este vorba de un cutremur.


Pub