Italia: O femeie a sunat la 112 și a spus că vrea să comande o pizza, dar de fapt voia să fie salvată de soțul violent

Angela, o tânără originară din America de Sud, dar care este rezidentă în orașul italian Torino, a sunat în seara zilei de duminică, 2 august 2020, la numărul unic pentru urgențe – 112 – și a spus că vrea să comande o pizza. Operatorul care i-a răspuns la apel a rămas blocat pentru câteva secunde și, inițial, a crezut că cineva are chef de glume, dar după ce a ascultat cu atenție tonul vocii folosit de femeie și-a dat seama că aceasta se află în pericol, scrie Rotalianul, citând publicația Corriere della Sera.

Foto: Trieste Cafe

Angela și soțul ei, Raul, în vârstă de 31 de ani, locuiesc împreună cu fiul lor în vârstă de 10 ani într-un apartament din cartierul Barriera di Milano. Până în seara zilei de duminică, bărbatul nu a lovit-o niciodată pe Angela, deși obișnuia să o insulte și să o amenințe destul de des. Dar când s-a întors acasă în acea seară, beat, și a văzut că televizorul era stricat, a decis că de vină sunt soția și copilul și că trebuie pedepsiți amândoi.

A început mai întâi să țipe la femeie, apoi s-a apropiat de ea și a lovit-o direct în față, iar ochii Angelei s-au umplut imediat de lacrimi și de frică, cu atât mai mult când a văzut că Raul îl lovea apoi și pe copilul lor care plângea într-un colț al sufrageriei. După aceste gesturi violente, bărbatul a distrus televizorul, apoi s-a trântit pe canapea pentru a se liniști.

Femeia a decis, însă, că aceste gesturi violente asupra ei și, mai ales, asupra copilului ei, nu pot trece nepedepsite și a decis să sune la 112, amintindu-și între timp de un video văzut pe internet referitor violența asupra femeilor și cum pot cere ajutor. Când operatorul de la numărul unic de urgență i-a răspuns, Angela a spus că vrea să comande o pizza „baby” pentru copilul ei, dându-i astfel de înțeles că se află și un copil în pericol în preajma ei.

Operatorul a rămas inițial uimit de solicitarea femeii și a întrebat-o dacă știe cu cine vorbește, iar Angela i-a repetat: „Da, vreau să comand o pizza, cum spuneam.” Apelul a fost transferat apoi la un agent de poliție care a încercat să obțină mai multe informații de la femeie pentru a putea trimite o patrulă cât mai repede care să o salveze din mâinile violente ale soțului ei.

„Doamna era foarte agitată, aproape în lacrimi și am înțeles că nu era vorba de o greșeală. Am întrebat-o dacă se află în pericol și ea mi-a răspuns în mod afirmativ, iar în acel moment preocuparea mea principală a fost să aflu adresa și etajul pentru a le comunica imediat unei patrule”, a povestit agentul de poliție pentru sursa citată.

„Am încercat să-i pun întrebări la care să-mi poată răspunde cu „da” sau „nu”. I-am spus să părăsească locuința cu fiul ei, dar am înțeles că nu era posibil. Apoi conversația telefonică s-a încheiat cu strigăte și plânsete. Bărbatul începuse să o lovească din nou, dar ar fi fost o greșeală să sun din nou la acel număr fiindcă ar fi putut trezi suspiciuni în ochii bărbatului”, a mai adăugat agentul de poliție.

Din fericire, patrula poliției a ajuns la locuința femeii în numai 3 minute, iar când soțul violent a deschis ușa, convins fiind că a sosit curierul cu pizza, a avut surpriza să vadă polițiștii care veniseră să-l aresteze. Și exact asta au făcut agenții de poliție, acuzându-l pe bărbat de violență domestică și obținând apoi de la un judecător un ordin de restricție care-i interzice să se mai întoarcă acasă după ce va fi eliberat.


Pub