(video) Hoții „melomani” din Chișinău: Au furat bunuri, inclusiv instrumente muzicale de peste 50 mii lei dintr-o locuință

Timp de 7 zile, doi locuitori din Chișinău ar fi furat mai multe instrumente muzicale din locuința unui bărbat. Valoarea obiectelor furate depășește suma de 50 mii lei. Cei doi suspecți au fost reținuți, iar dacă li se va demonstra vinovăția riscă o amendă în mărime de până la 67 500 lei , cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Cei doi bărbați, cu vârstele de 31 și 38 de ani, ar fi furat obiectele în perioada 22 – 29 iulie anul curent. Aceștia au pătruns în locuință prin culegere de chei de unde au sustras mai multe bunuri printre care un proiector video ,,BENO W“7000 , o clapă muzicală ,,KORG SP 170” cu husă neagră, un ,,UPS” – sursă de electricitate neîntreruptibilă PRO, un ,,SONY BLURA DVD PLAER” 55200. Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 51 850 lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală dispuse de către polițiști, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți. Aceștia au fost escortați la inspectorat pentru audieri, iar în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția comunicând că intenționau să vândă bunurile sustrase pentru a obține un profit.

Totodată instrumentele sustrase au fost depistate și ridicate de către forțele de ordine, acestea urmează a fi returnate proprietarului.


Pub