Ceban: La Autosalubritate, Axentiev impune angajații să adune semnături în susținerea sa. Vă rog să îl calmați

Angajații Regiei Autosalubritate ar fi obligați de șeful întreprinderii, Eugeniu Axentiev, să adune semnături în susținerea sa. Despre aceasta a anunțat, astăzi, primarul general al capitalei, Ion Ceban. Zvonurile au apărut după ce edilul a solicitat consilierilor municipali ca Axentiev să fie demis, în legătură cu incendiul de la Țînțăreni. Directorul Autosalubritate nu a comentat, deocamdată, acuzațiile.

„Am informații că la Autosalubritate, Axentiev impune oamenii să strângă semnături în susținerea dumnealui. Spuneți-i că dacă vrea să ajungă pe mâna organelor de drept, să continue să facă acolo tot felul de istorii. Dacă dumnealui nu înțelege că este practic demis și nu trebuie să impună oamenii să strângă semnături, atunci vom merge pe formula recuperării banilor pentru incendiul de la Țînțăreni și tot așa mai departe”, a menționat primarul general, în cadrul ședinței de lucru cu pretorii de sector.

„Vă rog să îl calmați. Eu cred că cel mai onorabil lucru ar fi fost să depună cerere de demisie, dar nu să umble acum să impună oamenii să semneze pentru ca el să rămână în funcție”, a mai adăugat Ceban.

Directorul Regiei Autosalubritate nu a comentat, deocamdată, acuzațiile.

Primarul general al capitalei a solicitat demiterea din funcție a directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, în urma incendiului de proporții de pe poligonul din comuna Țînțăreni. Edilul a rugat consilierii municipali ca propunerea să fie inclusă în ordinea de zi la Consiliul Municipal Chișinău și să fie votată în data de 11 august.

Incendiul pe poligonul de deșeuri de la Țînțăreni a izbucnit la 27 iulie. După trei zile de luptă cu focul, pompierii au reușit să stingă toate focarele de ardere.

Ion Ceban a solicitat ministrului Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atât activitatea subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingerea focului.

Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a constat faptul că „a avut loc incendierea spontană a deșeurilor menajere solide depozitate la poligonul din com. Țînțăreni”.

Primăria Chişinău a acordat 700 de mii de lei din fondul de rezervă, pentru serviciile contractate la lichidarea incendiului de pe poligonul din Țînțăreni.

Nu este pentru prima dată când directorul Regiei Autosalubritate ajunge în disgrația autorităților. La începutul lunii martie, consilierii municipali din CMC au votat o decizie protocolară pentru a cere demiterea din funcție a lui Eugeniu Axentiev, precum și a șefului centrului de sterilizare din subordinea întreprinderii, Roman Trahtman. Aleșii locali se declarau atunci nemulțumiți de felul în care este gestionată situația câinilor vagabonzi din capitală.

Atunci, primarul capitalei declara că nu este sigur că va da curs solicitării CMC de a-l demite pe Eugeniu Axentiev, însă a promis că va examina nemulțumirile vizavi de activitatea întreprinderii municipale.


Pub