Turism cu adrenalină: Top trei cele mai sigure destinații pentru un turism de aventură!

Pe ultima sută de metri de vară, există riscul ca turiștii să s emai plictisească de vizitarea atracțiilor turiste naturale sau istorice. Și aici le sare în ajutor turismul de aventură. Cu alte cuvinte, turismul activ, în cadrul căruia, admirarea locurilor frumoase este combinată cu un efort fizic.

Foto: Redescoperă Moldova

„În Moldova există o mulțime de destinații pentru turism de aventură, de la cele mai extreme, cum ar fi săriturile de parașuta, alpinismul și explorarea peșterilor, până la hiking și plimbări cu bicicleta. În cadrul proiectului #RedescoperăAventura cu Traumeel S, am explorat trei dintre cele mai sigure – hikingul sau trail-runningul, kayakingul și plimbarea cu bicicleta”, spune Iulian Bercu, inițiatorul campaniei Redescoperă Moldova.

Runing / Sursa:Redescoperă Moldova
  1. Hikingul sau trail runningul. Cu alte cuvinte, plimbările sau alergările la natură. Această formă a turismului de aventura, combină sportul cu explorarea unor noi locații. La moment există minim două trasee pentru astfel de experiențe, lansate de Asociația Națională pentru Turism Receptor, în zona localității Bahmut și în Sadova, cu start de la Crama Tudor. Ambele trasee au o distanță de 10-12 km și conțin multă natură, atracții istorice și culturale, precum și degustări de vin la final.
  2. Kayakingul. Acest tip de odihnă activă a devenit extrem de popular în ultimul timp. Pe lângă faptul că acesta oferă o distanță socială naturală între toți participanții la “excursiile navale” pe râu, fiecare dintre participanți își croiește desinestătător ruta, fie un kayaking de câteva ore sau de câteva zile. Combinat cu o noapte sau mai multe la cort sau cu biciclete.
  3. Itinerariul de ciclism, implementat de VeloPoint.md, este unic în Moldova, cu o distanță impresionantă de 226 km, care cuprind 6 segmente și zeci de circuite în jurul destinațiilor turistice din regiunea Codru și Ștefan Vodă. Ruta turistică oferă informații și oferte de experiențe turistice la vinării, pensiuni, muzee locale și monumente, sporind astfel atractivitatea acestora. Turiștii activi vor gusta din experiențele autentice ale turismului rural, vor interacționa cu localnicii și se vor delecta cu peisajele nemaipomenite ale Moldovei.
    Turism / Sursa:Redescoperă Moldova

Coorganizator al expediției #RedescoperăAventura este Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid și Asociația Națională pentru Turism Receptor, iar partener general Traumeel S – unguent pentru traume sportive și casnice, procese inflamatorii ale aparatului lomotor. În cadrul expediției au fost lansate trei oferte de turism de aventură, dezvoltate de operatorii de turism în trei destinații turistice emblematice (Crama Tudor, Kayakingtours.md și VeloPOint.md) cu susținerea partenerilor de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid.


Pub