Fostul șef al Spitalului Raional Criuleni va contesta decizia ANI: Dosarul este la comandă. Când am devenit director și am început să îi pun pe toți la punct, evident că nu le-a plăcut

Fostul director al Spitalului raional Criuleni, Nicolae Croitor va contesta decizia ANI potrivit căreia și-ar fi desemnat soția câștigătoare în cadrul unui concurs pentru funcția de șef a unei secții din cadrul spitalului. Potrivit lui dosarul este făcut la comandă - „Atunci când eu am venit în funcția de director și am început să îi pun pe toți la punct, evident că nu le-a plăcut”, spune Croitor.

Foto: estcurier.md

„Dosarul și toate aceste chestii sunt făcute la comandă. Atunci când eu am venit în funcția de director și am început să îi pun pe toți la punct așa cum trebuie să lucreze conform protocoalelor și doleanțelor oamenilor, evident că nu le-a plăcut. S-au adunat toți împreună și au făcut iată așa chestie, turma asta de oameni împotriva mea pentru că le-am dat peste mână. Vrei să fii cinstit și eu m-au baicotat, nu au vrut să lucreze.

I-am spus, participați la concurs, hai să ne unim toți, nimeni nu a vrut să ajute spitalul, toți s-au dat la o parte, la toți le plăcea să vină pacientul pe fereastră, pe diferite uși, să facă consultații ilegale. În cazul dat când a fost selectată soția în concurs, am rugat minsterul Sănătății de două ori să ne dea cadre medicale, pentru că ele lipsesc, competente să fie, că noi avem cadre medicale, dar care traumează pacienți noi nu avem nevoie. Atunci când s-a făcut concurs, neavând eu vice-director, mai ales că soția mea după organigramă nu se supune mie, dar vice-directorului”, a declarat Croitor pentru UNIMEDIA.

Astfel, Decizia ANI urmează să o contesteze chiar astăzi.

„Eu acum dau la contestație și o să demonstrez că nu sunt vinovat. Nu mi-am impus eu soția cu doi copii să lucreze”, a afirmat medicul.

Amintim că ANI a emis act de constatare în privința fostului director al Spitalului raional Criuleni, Nicolae Croitor, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Pe când deținea funcția de șef al instituției, și-ar fi selectat soția calitate de șefă al secției Terapie, în cadrul unui concurs.


Pub