Cu benzi și trasee speciale. Cum se vor desfășura lecțiile în școlile profesionale și centrele de excelență în acest an

scoala-profesionala
Foto: Expres

Reglementările privind organizarea procesului educațional în învățământul profesional tehnic în anul de studii 2020/2021 au fost discutate astăzi, 7 august, de către reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic în cadrul unei ședințe de lucru online.

Silviu Gîncu, șeful direcției învățământ profesional tehnic, a prezentat reglementările privind organizarea procesului educațional în învățământul profesional tehnic în anul de studii 2020/2021, elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În context, participanții la discuții au vorbit despre: crearea în interiorul instituțiilor de învățământ (curte, săli de studii, coridoare etc), circuite clare, prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul instituției de învățământ și de părăsire a ei, plasarea băncilor la o distanță de cel puțin 1,5 metri, decalarea orelor de intrare/ieșire din instituție, organizarea stagiilor de practică, efectuarea triajului epidemiologic etc.

Totodată, s-a stabilit ca în fiecare instituție de învățământ să fie desemnată o persoană responsabilă de instruirea personalului didactic, a personalului care efectuează triajul epidemiologic al adulților și elevilor. Această persoană va beneficia de cursuri de formare profesională realizate de către formatorii Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente