Încă 362 de cazuri de COVID-19 în Moldova

362

Alte 362 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 19 în Stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, șase sunt de import (unul din Turcia, unul din Ucraina, unul din Franța, trei din Marea Britanie).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 26 990 de cazuri.

Totalul testelor efectuate astăzi: 2 572, dintre care primar – 1 990 şi repetat – 582.

Din numărul total de cazuri, 15 sunt lucrători medicali: medici – 7, asistenți medicali – 7, personal auxiliar – 1.

La fel pe parcursul zilei au fost înregistrate șapte decese.

Decesul 829: bărbat în vârstă de 62 de ani, din municipiul Bălți, internat în data de 30 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2, obezitate.

Decesul 830: Bărbat în vârstă de 78 de ani din raionul Edineț, internat în data de 23 iulie la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială evoluție cronică formă tahisistolică.

Decesul 831: femeie în vârstă de 71 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 21 iulie la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități:  hipertensiune arterială, cord cronic hipertensiv subcompensat, pancreatită cronică.

Decesul 832: femeie în vârstă de 67 de ani din municipiul Soroca, internată în data de 25 iulie la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: encefalopatie hipoxică, obezitate.

Decesul 833: bărbat în vârstă de 66 de ani din raionul Anenii-Noi, internat în data de 1 august la Spitalul Raional Anenii Noi. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Decesul 834: femeie în vârstă de 78 de ani din raionul Anenii-Noi, internată în data de 23 iulie la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, colecistită cronică calculoasă, pancreatită cronică, hipertensiune arterială.

Decesul 835: femeie în vârstă de 55 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 5 august la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente