image
Sursa foto: iswnews.com

Arme vândute prin ZEL Ungheni-Business și duse prin Portul Giurgiulești, folosite de Armenia la bombardarea Azerbaidjanului

Mortierele, rachetele și lansatoarele de rachete folosite de Armenia în atacurile împotriva Azerbaidjanului în iulie curent ar fi fost livrate prin Republica Moldova.

O investigație publicată de Minval.az scoate la iveală faptul că armele și munițiile au fost vândute, din septembrie 2019 și până în această vară, unei companii offshore înregistrată în Zona Economică Liberă „Ungheni Business”.

Potrivit sursei, ulterior armamentul a fost transportat pe calea aerului din Serbia spre Moldova, având statul de încărcătură offshore, iar după înregistrarea repetată în ZEL „Ungheni-Business, a fost livrat în Portul Giurgiulești.

De acolo, au fost transportat spre Armenia cu documente ștampilate de vama moldovenească.

Armenia și Azerbaidjanul au un conflict vechi de aproape trei decenii în Nagorno-Karabah. În iulie curent, forțele armate ale Armeniei au încălcat regimul încetării focului și au bombardat cu arme de artilerie pozițiile forțelor armate ale Azerbaidjanului în direcția Tovuz a frontierei de stat azerbaidjano-armene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: