image
Sursa foto: Facebook/Albina Buga

Protestul de la vama Leușeni: Șoferii care au manifestat împotriva restricțiilor de călătorie au eliberat drumul // UPDATE

UPDATE // Drumul de acces spre punctul de trecere a frontierei Leușei a fost deblocat. Protestul a fost organizat de șoferii care organizează curse internaționale. Precizăm că la punctul de frontieră au fost aduși și mascații de la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”

_____

Mai mulți șoferi au blocat drumul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni, protestând astfel față de restricțiile de călătorie impuse în legătură cu pandemia.

Din imaginile postate pe rețelele de socializare se vede cum mai multe mașini au fost oprite în mijlocul drumului.

Totodată, la fața locului sunt mai multe echipaje de poliție.

Publicată de Democrația Acasă pe Joi, 6 august 2020

Precizăm că astăzi la acest punct de frontieră s-au format cozi imense. Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că la frontiera Republicii Moldova, cetățenii sunt supuși unui control simplu și sunt lasați să treacă, însă ulterior, aceștia sunt întorși de la frontiera română.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Române, Lazăr Denis, a declarat, pentru Jurnal.md, că toate persoanele care se prezintă în această perioadă la frontieră sunt supuse unor controale riguroase efectuate de toate autorităţile cu competenţă în punctele de frontieră, inclusiv de reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi Autorităţilor Regionale Vamale de la frontierele externe.

„Se permite intrarea în ţară a cetăţenilor străini doar în situațiile de excepție prevăzute expres în cuprinsul Hotărârii privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În cazul cetăţenilor moldoveni care sunt în tranzit şi se deplasează în scop de muncă spre Italia, acestora li se va permite continuarea călătoriei, cu respectarea cadrului normativ aplicabil şi a prezentării documentelor care dovedesc scopul călătorie (tranzit)”, a declarat purtătorul de cuvânt.

protest Leușeniprotest Leușeni
protest Leușeniprotest Leușeni
protest Leușeniprotest Leușeni

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: