(video) Și-ar fi hărțuit fosta iubită cu imagini intime, pentru a o determina să se întoarcă la el. Un tânăr, arestat la Aeroport

Un tânăr din Basarabeasca, suspectat de hărțuire sexuală și răspândirea publică a informației obținute ilegal despre viața privată a unei persoane, a fost reținut de oamenii legii pe Aeroportul Chișinău, în momentul în care se întorcea în țară. Acesta se află în arest preventiv și riscă până la 5 ani de închisoare în cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția.

Foto: Politia.md

Potrivit Poliției, acesta a fost reținut în baza unei plângeri depuse de o tânără de 20 de ani la începutul lunii iunie 2020.

Tânăra s-a plâns la poliție că un bărbat de 28 ani, din raionul Basarabeasca, cu care a avut o relație timp de aproximativ un an, a făcut publice înregistrări video și imagini intime, obținute în perioada menționată, fără acordul victimei.

În timp ce suspectul se afla în Marea Britanie, a difuzat materialele video în mediul online, pe care le-a transmis rudelor femeii și altor persoane, încercând astfel să determine victima să continue relația.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru hărțuire sexuală și încălcarea inviolabilității vieții personale, iar în urma investigațiilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu colegii de la Direcția Generală Urmărire Penală și în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, suspectul a fost reținut în momentul intrării în țară pe aeroportul Chișinău.

În timpul reținerii, de la el au fost ridicate dispozitive de stocare a informației care conțineau mai multe înregistrări video și imagini din viața personală a victimei.

Suspectul este reținut pentru 72 ore și riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 5 ani.


Pub