(video) Intervenție „Fulger” în capitală. Au spart geamul și au reținut un bărbat, care a vrut să își omoare vecinul

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unei tentative de omor.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica a fost sesizat în seara zilei de 05 august, în jurul orelor 18:30 de min., de către un bărbat comunicând că i-a fost aplicată o plagă de cuțit. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat la fața locului echipajele BPRO, grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei forțele de ordine au depistat un bărbat de 62 de ani, care era însângerat, comunicând că a fost atacat de către vecinul lui. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală desfășurate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că bănuitul se afla la victimă în ospeție și în urma consumului de băuturi alcoolice între ei s-a iscat un conflict, ulterior individul i-a aplicat o lovitură de cuțit, în regiunea cutiei toracice. Victima a reușit să iasă din apartament solicitând ajutorul poliției iar bănuitul s-a încuiat în apartament și refuza să deschidă ușa apartamentului.

Astfel, la fața locului au fost solicitați angajații BPDS ,,Fulger” și IGSU, pentru a interveni și reține persoana suspectă. Grație intervenției prompte a forțelor de ordine suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul este cercetat penal pentru tentativă de omor, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare.


Pub