(live/update) Consilierii municipali, distrați la ședința CMC. „Un teren de 1 hectar este dat ilegal și nimeni nu vrea să asculte raportorul. Apărați mafia?”

Ședința de astăzi a Consiliului municipal Chișinău s-a încheiat, la propunerea aleșilor locali din fracțiunea PSRM, fără ca să fie discutate toate subiectele de pe ordinea de zi. Cele care nu au fost examinate au fost trimise, spre reexaminare, pentru următoarea ședință. Ce proiecte au fost votate astăzi vedeți mai jos.

Foto: UNIMEDIA

(update 14:50) O parte dintre consilierii municipali se arată foarte distrați la ședința de astăzi a CMC. Aceștia discută cu voce tare în timp ce raportorii prezintă proiectele de pe ordinea de zi, îi întrerup și nu reacționează la observațiile care li se fac. O situație similară s-a produs și în timp ce șefa Direcției Arhitectură, Svetlana Dogotaru, a prezentat un raport privind argumentarea juridică ce a stat la baza eliberării actelor permisive pentru ridicarea unui complex locativ pe terenul municipal din strada Nicolae Sulac, din sectorul Ciocana al capitalei.

Consilierul fracțiunii PAS, Alexandr Trubca, a solicitat o anchetă de serviciu pe numele Svetlanei Dogotaru, care a emis actele permisive și certificatul de urbanism pentru obiectul respectiv. „E o tendință foarte clară că emiteți acte normative ce ridică semne de întrebare fie la competența, fie la integritatea dvs”.

„Și eu aș dori să se facă o anchetă, a doua oară puneți greșit aceleași întrebări și nu vine nimeni să verifice actele care au stat la baza emiterii actelor”, a răspuns, în replică, Svetlana Dogotaru.

(update 14:20) Consilierii municipali au votat proiectul cu privire la inițierea modificării Regulamentului gestionării clădirilor, construcțiilor și încăperilor cu altă destinație decât cea locativă.

(update 14:15) Subiectul limbii a ajuns, din nou, mărul discordiei între consilierii din cadrul CMC. Consilierul din fracțiunea Partidului ȘOR din CMC Valeri Klimenko, și cel din fracțiunea Platformei DA, Ruslan Verbițchi, s-au luat la ceartă pe motiv că vorbesc în limbi diferite la ședința consiliului. Ruslan Verbițchi i-a făcut observație lui Valeri Klimenko, pe motiv că nu cunoaște limba română, iar cel din urmă nu a întârziat cu replica: „Limba română e la București. La Chișinău e moldoveneasca”.

(update 13:50) Aleșii municipali au revenit în ședință, după pauza de masă. Urmăriți live, pe UNIMEDIA:

(update 12:10) Aleșii municipali au luat o pauză de o oră.

(update 12:00) Primarul general, Ion Ceban, a anunțat că va solicita demisia directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, în urma incendiului de proporții de pe poligonul din comuna Țînțăreni.

(update 11:42) Consilierii municipali au votat proiectul cu privire la implementarea proiectului „Deșeuri solide" în municipiul Chișinău.

(update 11:40) Consilierii municipali au votat ca bază, iar ulterior, cu amendamentele propuse, proiectul „cu privire la evacuare/demolare a azilului de câini fără stăpân, construit ilegal pe str. Mircești.

(update 11:15) Consilierii municipali au votat ca bază, iar ulterior, cu amendamentele propuse, proiectul ce prevede operarea de modificări în decizia Consiliului municipal Chișinău nr. 3/9 din 29.10.2015.

(11:00) La această oră continuă ședința Consiliului municipal Chișinău, începută pe 04.08.2020. Aleșii locali examinează, astăzi, subiectele care au rămas pe ordinea de zi de la ședința de marți.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:

Ultimul proiect votat la ședința din 4 august a fost cel cu privire la stabilirea relațiilor funciare de superficie cu titlu gratuit asupra lotului de pământ din str. M. Sadoveanu, 5 cu Centrul creștin-ortodox de spiritualitate morală și culturală „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Cuviosul Daniil Sihastrul” 0,2462 ha.

Ordinea de zi a ședinței CMC din 04.08.2020:


Pub