„WOW! E PUR ȘI SIMPLU DELICIOS”. Cum reacționează italienii care gustă pentru prima dată bucate tradiționale moldovenești

Se pare că italienii sunt încântați de bucatele tradiționale moldovenești. Cel puțin emoțiile îi trădează. „Wow, e pur și simplu delicios! Aș mânca așa ceva cu căldarea! Mă simt ca acasă! Bravo, Moldova!”, așa au reacționat câteva cupluri din Italia, care au gustat din felurile de mâncare pregătită „ca la mama”, dar și din renumitul tort din clătite „Cușma lui Guguță”, cu vișină, scrie SHOK.md.

Cuplurile au gustat, pe rând, din mai multe feluri de mâncare, printre care și tradiționala mămăligă cu brânză și mujdei.

Toți fără excepție au rămas impresionați de gustul bucatelor, de modul în care au fost pregătite, dar și de unele denumiri ale bucatelor. Nu i-a lăsat indiferenți nici vinul moldovenesc, care li s-a dat pe gust.

Unele cupluri au făcut asociere cu bucatele tradiționale italiene și deși au găsit multe asocieri, bucătăria moldovenească i-a uimit plăcut și le-a provocat doar emoții pozitive.

Cum au apreciat fiecare fel de mâncare în parte, dar și ce le-a plăcut cel mai mult, vedeți în filmuleț.


Pub