Remanieri la Primărie. Ceban cere demiterea șefului Regiei Autosalubritate, după incendiul de la Țînțăreni

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, va solicita demisia directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, în urma incendiului de proporții de pe poligonul din comuna Țînțăreni. Despre aceasta a anunțat chiar edilul, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Foto: Facebook

„Astăzi am primit ultimele rapoarte și urmează să fie perfectat procesul verbal de analiză referitor la cele întâmplate la Țînțăreni. Odată ce am recomandarea procesului verbal, știu care sunt discuțiile la acest nivel, pentru că am primit și rapoartele pe intern, de la SPIA, și în acest context voi solicita demisia domnului Axentiev din funcție”, a declarat Ion Ceban.

Anunțul a fost primit cu aplauze de către consilierii municipali.

Incendiul pe poligonul de deșeuri de la Țînțăreni a izbucnit la 27 iulie. După trei zile de luptă cu focul, pompierii au reușit să stingă toate focarele de ardere.

Ion Ceban a solicitat ministrului Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atât activitatea subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingerea focului.

Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a constat faptul că „a avut loc incendierea spontană a deșeurilor menajere solide depozitate la poligonul din com. Țînțăreni”.

Primăria Chişinău a acordat 700 de mii de lei din fondul de rezervă, pentru serviciile contractate la lichidarea incendiului de pe poligonul din Țînțăreni.

Nu este pentru prima dată când directorul Regiei Autosalubritate ajunge în disgrația autorităților. La începutul lunii martie, consilierii municipali din CMC au votat o decizie protocolară pentru a cere demiterea din funcție a lui Eugeniu Axentiev, precum și a șefului centrului de sterilizare din subordinea întreprinderii, Roman Trahtman. Aleșii locali se declarau atunci nemulțumiți de felul în care este gestionată situația câinilor vagabonzi din capitală.

Atunci, primarul capitalei declara că nu este sigur că va da curs solicitării CMC de a-l demite pe Eugeniu Axentiev, însă a promis că va examina nemulțumirile vizavi de activitatea întreprinderii municipale.


Pub