(video) Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, la 45 de ani. „Să aveți o carieră politică așa cum o doriți”. Ce cadou i-a făcut primarul Ion Ceban

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, împlinește astăzi 45 de ani. Deși spune că nu și-a dorit vreo marcare exclusivistă a acestei aniversări, colegii i-au pregătit o surpriză, un spot video în care și-au amintit despre circumstanțele în care l-au cunoscut acum 4-5 ani. Și primarul general al capitalei, Ion Ceban, l-a surprins pe omagiat cu o urare și un cadou, direct în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, scrie SHOK.md.

Andrei Năstase a fost surprins cu o felicitare în cadrul ședinței de astăzi a CMC. Primarul general, Ion Ceban, i-a făcut o urare: „Domnule Năstase, vreau sincer, din toată inima, să vă felicit cu ocazia zilei de naștere, vă doresc multă sănătate, bucurii de la cei dragi, o carieră politică așa cum o doriți dvs, doar lucruri pozitive să ni se întâmple tuturor și să aveți parte de o echipă consolidată, extraordinară.”

Edilul i-a înmânat și un cadou omagiatului: „Am o carte de Iurie Colesnic, Chișinăul nostru necunoscut. Nu știu dacă ați citit-o, este o carte foarte bună și cred că ar putea să fie una utilă pentru dvs”, a menționat Ion Ceban.

De dimineață, și colegii de partid i-au făcut o surpriză lui Andrei Năstase, un spot video cu mai multe amintiri și urări. Liviu Vovc și-a amintit despre primul protest împotriva regimului oligarchic din 1 martie 2015, care a avut loc în scuarul Catedralei, unde l-a cunoscut pe Andrei Năstase și de atunci luptă cot la cot pentru un viitor mai bun. Și Dinu Plîngău s-a referit la protestele din PMAN de acum 5 ani, unde a învățat că dacă ai curaj, poți să construești o societate liberă de frică.

„Împreună cu Andrei, în marșurile demnității pe bulevardul Ștefan cel Mare gustam în 2015 din primii muguri ai libertății”, a spus deputata Inga Grigoriu, amintind cât de dornici de adevăr erau cu toții. Vasile Năstase l-a numit pe colegul și fratele său „exigența familiei”, iar Stela Macari a mărturisit că tocmai ei, colegii, cunosc foarte bine că „să fii Andrei Năstase nu este niciodată ușor”.

„Dragă Andrei, ne-ai adunat în 2015 și acum nu vei mai scăpa de noi”. Ce i-au urat colegii de formațiune vedeți pe SHOK.md.


Pub