Smartphone-ul care pretinde să-ți înlocuiască laptopul și camera foto. Samsung Note 20, lansat oficial

Samsung Note 20 a fost dezvăluit oficial, pe 5 august, mai performant, tot în două versiuni, cu un S Pen mai sensibil ca niciodată și câteva opțiuni excelente pentru camera foto-video, scrie Playtech.ro. Primul se numește simplu: Samsung Galaxy Note 20. Cel de-al doilea primește numele „Ultra”, așa cum a avut și seria S20 un model similar. Diferențele sunt considerabile între cele două, după cum puteți vedea mai jos

Foto: playtech.ro

Samsung Note 20 va fi, anul acesta, în două versiuni, care ar putea fi separate astfel: pentru toți și pentru cei puțini.

Samsung Note 20 și ce le separă pe cele două

Samsung Galaxy Note 20 are un ecran de 6,7 inci Full HD+ plat, scanner de amprentă ultrasonic în display și-o baterie de 4.300 mAh. E rezistent la apă și are S Pen. Ecranul plat îl separă foarte repede de versiunea mai mare, la fel și colțurile rotunjite. Camerele de pe spate sunt astfel: 12 megapixeli pentru ultrawide, 64 MP pentru zoom (cu capabilitatea de-a filma 8K), 12 MP pentru ultrawide.

Camerele foto de pe Note 20 / Sursa:playtech.ro

De cealaltă parte, Samsung Galaxy Note 20 Ultra are un ecran de 6,9 inci Quad HD+ curbat pe margini, scanner de amprentă ultrasonic în display și-o baterie de 4.500 mAh. E rezistent la apă și are S Pen. Camerele de pe spate sunt astfel: 108 megapixeli pentru ultrawide, 12 MP pentru zoom (5x optic), 12 MP pentru ultrawide.

Camerele foto de pe Note 20 Ultra / Sursa:playtech.ro

Ambele pot fi încărcate rapid pe fir la 25 de wați și wireless la 15 wați. Totodată, au Wi-Fi 6 și 10 megapixeli camere de selfie.

Note 20 are 8 GB memorie RAM cu 256 GB spațiu de stocare, în timp ce Samsung Note 20 Ultra are 12 GB și 256 sau 512 GB spațiu de stocare (suportă card microSD).

Ambele au un S Pen mai precis, dar cel mai precis este pe versiunea Ultra – chestiune judecată la nivelul milisecundelor, dar chiar și pe Note 20 stylusul e de două ori mai precis decât pe versiunea din 2019. Altfel, ambele folosesc aceleași procesoare (Exynos 990 în Europa), au trei microfoane și difuzoare stereo.

Ce le diferențiază? Înainte de toate, designul. Apoi, carcasa de pe Note 20 e din plastic (în esență), în timp ce cea de pe Note 20 Ultra e din sticlă.

Există o diferență semnificativă de preț între cele două. Ei bine, cei 250 de euro se traduc înainte de toate astfel: ecran de 120 Hz rată de refresh pe Note 20 Ultra, în timp ce pe celălalt ai doar 60 Hz. Apoi, ecranul curbat și nu în ultimul rând, este vorba despre camera de 108 MP.

Ce este un Samsung Note în 2020

Note 20 Ultra și setarea pentru 108 megapixeli pe cameră / Sursa:playtech.ro

Deja nu mai vorbim despre telefoane „mari” sau „mici”. Era de așteptat ca în 2020, Note să spargă bariera celor 7 inci. Nu s-a întâmplat, dar alți producători au făcut-o deja. În 2020, productivitatea a fost pe primul loc, pe măsură ce omenirea s-a mutat acolo unde a putut să muncească de la distanță. Camerele web de pe laptopuri s-au dovedit insuficiente, iar telefonul s-a dovedit indispensabil.

Acesta este contextul în care este lansată seria Samsung Note 20. Sigur, a fost gândită încă din 2019, dar a picat la fix cu îmbunătățiri pentru DeX (comunicarea wireless e eficientă), cu camere foto mai bune, dar și cu un S Pen mai precis. Și poate ai observat, dar bateriile sunt mai mici decât pe modele din seria S20. Samsung susține că au fost făcute îmbunătățiri la nivelul optimizării.

Se prea poate ca acesta să fie esența a ce poate fi un telefon pentru noi, în 2020: poze, video, productivitate și stație hiperportabilă de entertainment.

Citiți continuarea articolului pe Playtech.ro.


Pub