(video) Un lot de 1500 pachete de țigări ce urma să ajungă în UE, depistat la vama Giurgiulești

Un lot de 1500 de pachete de țigări cu timbrul de acciz al Republicii Moldova urmau să ajungă spre comercializare în Europa. Produsele care erau camuflate într-o nișă adițională a unui autocar au fost descoperite de către funcționarii SPIA și ofițerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Serviciului Vamal (SV).

La data de 30 iulie 2020, funcționarii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acordat suport informativ ofițerilor Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Serviciului Vamal (SV), cu referire la implicarea unor persoane în transportarea ilicită a articolelor de tutungerie.

În speță, în scopul eludării controlului vamal, de către făptuitori, au fost modificate elementele constructive ale unității de transport, astfel fiind amenajat un loc special pentru voalarea mărfurilor.

Prin urmare, cu suportul informativ al ofițerilor SPIA, funcționarii organelor de control la frontieră au depistat un lot de 1500 de pachete de țigări cu timbrul de acciz al Republicii Moldova camuflate în părțile constructive modificate artizanal ale unui autocar, care se deplasa din Republica Moldova în direcția țărilor Uniunii Europene.

Organele competente continuă măsurile speciale de investigații în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor aferente cazului, precum și persoanele implicate.

mai.gov.md / Sursa:mai.gov.md
mai.gov.md / Sursa:mai.gov.md
mai.gov.md / Sursa:mai.gov.md


Pub