(studiu) Care este prioritatea principală a moldovenilor în următorii 10 ani

Principala prioritate a moldovenilor este îmbunătățirea bunăstării economice, potrivit unui studiu internațional realizat în luna aprilie a anului curent, în 6 țări, printre care și Moldova. 16% dintre conaționali care au participat la sondaj au răspuns că își doresc să obțină schimbări în societate, iar 24% doresc să obțină popularitate personală și un statut superior. Pentru comparație, în Ucraina ponderea cetățenilor care doresc să schimbe starea de lucruri în societate este de 35%, iar în Georgia - de 13%.

Foto: UNIMEDIA

Cel mai mare procent de moldoveni - 32% - doresc să lucreze într-o companie privată internațională, cu toate acestea, o parte semnificativă (respectiv 17% în fiecare sector economic) ar prefera să lucreze la nivel local: într-o companie privată sau în sectorul neguvernamental. 13% dintre moldoveni visează să înceapă propria afacere. La fel ca în toate țările, cu excepția Ucrainei, locuitorii Moldovei (48%) preferă să ia un număr minim de decizii la locul de muncă, iar în timpul lor personal să dedice prietenilor cea mai mare parte a timpului (30%).

Acest studiu este un sondaj cuprinzător al punctelor de vedere socio-economice ale claselor mijlocii și mijlocii superioare din 6 țări - Ucraina, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Uzbekistan. În fiecare țară, au fost realizate 200 de interviuri personale cu locuitorii urbani cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Conform sondajului, clasele de mijloc și de mijloc superioare reprezintă 50-60% din locuitorii orașelor de vârstă țintă, fiind grupul care ia cele mai importante decizii cu privire la achizițiile și investițiile semnificative.

Noblet Media CIS / Sursa:Noblet Media CIS


Pub