Poliția de frontieră, despre protestul de la Leușeni: Majoritatea manifestanților prestează servicii ilegale de transport

Poliția de frontieră califică protestul de astăzi al transportatorilor drept o acțiunea ilegală. Potrivit oamenilor legii, majoritatea dintre șoferi prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de autoritățile statelor europene.

Foto: facebook/DemocratiaAcasa

„Protestul acestora este calificat ca unul ilegal, iar blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni crează neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic. Mai mult ca atât, majoritatea din manifestanți prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de însăși autoritățile statelor europene, iar acest fapt taxează Republica Moldova pe plan internațional”, se arată într-o reacție oferită de Poliția de Frontieră.

Aceștia menționează că la ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu Covid-19.

„Verificările riguroase sunt efectuate pe partea română, unde reiterăm recomandarea ca înainte de a planifica călătoria să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE”, mai scrie în comunicat.

Astăzi, de la ora 19:10 un grup de transportatori auto, care nu au avut acces în România, a blocat traseul din apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La această oră, drumul a fost deblocat.


Pub