Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Mai mulți șoferi de…

Video Mai mulți șoferi de curse internaționale protestează în vama Leușeni. Poliția: „Nu blocați vama”. Mascații de la Fulger au ajuns la frontieră

Mai mulți șoferi care efectueaza curse internaționale protestează joi seara, 6 august, la punctul de trecere Leușeni. Conducătorii auto susțin că sunt nemulțumiți de faptul că nu pot să ajunga din R. Moldova la destinațiile stabilite, pentru a transporta pasageri și colete. Polițiștii prezenți la fața locului susțin că manifestanții și-au parcat mașinile și au blocat ilegal vama. La graniță au ajuns și mascații de la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Oamenii mor de foame, iar voi nu îi lăsați să meargă în Italia. Ce să mănânce, cu ce să-și hrănească familiile”, „Ajunge atâta bătaie de joc din partea autorităților”, menționează protestatarii.

Parcați-vă mașinile pe partea dreaptă a traseului, ați blocat traseul, iar pentru asta o să fiți trași la răspundere conform legii. Nu încurcați cetățenii să circule pe traseul național. Nu blocați circulația transportului în vamă. Dvs ați blocat traseul, iar cetățenii nu pot circula”, menționează polițiștii aflați la fața locului.

La vama Leușeni au ajuns și mascații de la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Reprezentații Ambasadei R. Moldova în Italia precizează printr-o notă informativă actualizată, emisă la 4 august, că cetățenii moldoveni care dețin doar pașaport biometric nu pot intra în Italia în scopuri turistice, vizite la rude sau prieteni, iar cetățenii moldoveni care dețin permis de ședere pot intra în Italia doar dacă în ultimele 14 zile nu au tranzitat R. Moldova.

La 1 august, Italia a prelungit restricțiile de intrare pe teritoriul țării pentru persoanele care vin din Republica Moldova. Printr-o ordonanță a Ministerului Sănătății de la Roma din 30 iulie, restricțiile existente au fost extinse până la data de 8 august.

În Italia starea de urgență a fost prelungită până pe data de 15 octombrie. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 29 iulie, de către Parlamnetul italian pentru a facilita luarea deciziilor de către Guvern în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.