20:14:42 28.03.2024
Stiri

Guvernul a alocat Primăriei Chișinău aproape 23 de MILIOANE de lei pentru a repara trotuarele de pe străzile A. Pușkin și Bănulescu-Bodoni, inclusiv din preajma sediului Executivului

Actualitate 06.08.2020 14:44 Vizualizări1479 Autor: Ziarul National
Guvernul a alocat Primăriei Chișinău aproape 23 de MILIOANE de lei pentru a repara trotuarele de pe străzile A. Pușkin și Bănulescu-Bodoni, inclusiv din preajma sediului Executivului


Trotuarele din centrul istoric al Chișinăului, pe străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin, în perimetrul străzilor Alexei Mateevici și Ierusalim, vor fi reparate în următoarele două luni și jumătate.

Startul lucrărilor de reabilitare a fost dat joi, pe 6 august, iar costul acestora se ridică la 22,8 milioane de lei, bani alocați de către Guvernul Republicii Moldova, „la inițiativa șefului statului”. De menționat că sediul Guvernului se află între cele două străzi care vor beneficia de spații pietonale reparate.

Lucrările de reabilitare a trotuarelor prevăd amenajarea trotuarelor și a zonelor verzi, reabilitarea iluminatului stradal, construcția rampelor pentru persoane cu mobilitate redusă în preajma trecerilor pietonale, instalarea de pavaj tactil. De asemenea, vor fi instalate vaze de flori și elemente decorative urbane, iar pe anumite porțiuni de stradă urmează a fi amenjate locuri pentru parcare auto.

Conform proiectului, circa 44 de mii de metri pătrați de trotuare vor fi amenajate cu pavaj de două culori – 70% alb și 30% negru, vor fi montați 1 900 de metri liniari de borduri noi pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, iar pe str. Alexandr Pușkin vor fie reabiliate bordurile de granit.

Totodată, fațadele a zece clădiri de importanță istorică și monumente amplasate pe cele două străzi urmează a fi iluminate decorativ.

Municipalitatea anunță că, după finalizarea lucrărilor de reabilitare a trortuarelor pe cele două străzi, un proiect similar de renovare a trotuarelor ar putea fi demarat pe bd. Grigore Vieru din capitală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md