A 14-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale privind Managementul Științei și Ingineriei, organizată de ASEM online

IMG_5014

Cea de-a 14-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale privind Managementul Științei și Ingineriei (ICMSEM) a fost organizată în perioada 31 iulie-1 august 2020 de Academia de Studii Economice din Moldova în regim online.

În perioada 31 iulie-1 august 2020, a avut loc Conferința Internațională privind Managementul Științei și Ingineriei (ICMSEM), cu scopul tradițional de a încuraja și promova cooperarea științifică internațională. Evenimentul a fost organizat de către Societatea Internațională de Management al Științei și Ingineriei, Universitatea Sichuan, China și Academia de Studii Economice din Moldova și a reunit peste 100 de participanți din 18 țări, care și-au prezentat realizările sale științifice. Din cauza pandemiei de COVID-19, conferința a fost organizată, în premieră, pe o platformă online, după 13 ediții care au avut loc în diverse centre de cercetare din lume precum: Melbourne, Kanazawa, Chengdu, Baku, Karlsruhe, Ontario, Philadelphia etc.

Ediția curentă a ICMSEM s-a concentrat pe subiecte de actualitate ce vizează: managementul științei în contextul adversităților globale, construirea unei societăți și economii bazate pe cunoaștere, managementul ingineresc inovațional, soluții pentru redresarea economică și consolidarea sistemelor de sănătate în contextul pandemiei de coronavirus. Totodată, evenimentul a găzduit o sesiune specială dedicată artei publicării, care a fost organizată în comun cu editura internațională Springer.

De asemenea, în cadrul unei competiții de peste 600 de lucrări, studiul asupra dezvoltării celor două academii române (Academia Română și Academia de Științe a Moldovei) a fost apreciat cu cea mai mare distincție a conferinței.

Marele premiu a fost acordat grupului de autori Igor Serotilă, Silvia Corlăteanu, Gheorghe Duca, fost președinte al Academiei de Științe a Moldovei, și Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române, pentru contribuții valoroase în explorarea managementului științei dintr-o perspectivă istorică de cooperare academică. Studiul subliniază rolul important pe care îl joacă academiile științifice în avansarea științei și dezvoltarea societății.

Lucrările prezentate în cadrul conferinței sunt publicate de Springer și acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv noutăți și cele mai recente progrese în managementul științei și ingineriei.


Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente