CMC a aprobat proiectul „Deșeuri solide Chișinău”. Acesta prevede sortarea și gestionarea eficientă a gunoiului din Capitală

img

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, a fost aprobat proiectul „Deșeuri Solide”. Astfel, municipalitatea ar urma să inițieze procesul de negocieri cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea obținerii împrumutului și grantului necesari pentru implementarea proiectului.

Conform deciziei adoptate, în termen de trei luni, Ion Ceban va prezenta Conceptul definitivat privind implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”.

Proiectul presupune:
# dezvoltarea Întreprinderii Municipale „Autosalubritate” prin reînnoirea parcului de autospeciale cu unități noi, dar și mecanisme de selectare a deșeurilor;
# reabilitarea poligonului existent de deșeuri din Țânțăreni;
# revitalizarea drumului de acces alternativ către depozitul de deșeuri;
# închiderea gunoiștii din strada Uzinelor 211;
# renovarea stației de transfer;
# investirea într-o instalație de sortare a deșeurilor.

De asemenea, executivul va informa CMC-ul despre contractele de împrumut și de garanție, precum și despre alte documente ce urmează a fi încheiate între Primăria Chișinău și partenerii de dezvoltare (BERD, BEI) etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente