(video) Un turist a rupt degetele unei statui din secolul al XIX-lea dintr-un muzeu din Veneția, în timp ce-și făcea poze

La Muzeul „Antonio Canova” din Veneţia, un austriac s-a aşezat pe o statuie din secolul al XIX-lea, care o reprezintă pe sora lui Napoleon, pentru a-și face o poză, însă i-a distrus două degete. Poliția din Italia l-a identificat pe turist, în vârstă de 50 de ani, care și-a recunoscut vina și s-a oferit să contribuie la repararea prejudiciului, scrie CNN.

Foto: Reuters

Figura turnată din ipsos, veche de 200 de ani, care o înfățișează pe sora lui Napoleon Bonaparte - Pauline, sculptată de artistul Antonio Canova, a fost deteriorată în incidentul care a avut loc pe data de 31 iulie, la Muzeul Gipsoteca din Possagno, nordul Italiei.

„Ieri, un turist austriac s-a aşezat pe sculptura Pauline Bonaparte şi i-a rupt două degete”, au scris reprezentanţii muzeului pe Facebook. Ei au precizat că bărbatul a plecat fără să anunţe. Într-un comentariu la postare, muzeul a precizat că naţionalitatea persoanei este cunoscută datorită unei rezervări pe internet.

Marţi, bărbatul a mărturisit. „Aş vrea să mă autodenunţ după ce am citit ceea ce s-a întâmplat în ziarele austriece. (...) Am avut un comportament iresponsabil, dar nu eram conştient de consecinţe. Mi-am continuat vizita normal, la fel ca şi sejurul în Italia (nu am fugit)”, a spus turistul într-un email trimis criticului şi politicianului italian Vittorio Sgarbi, preşedinte al Fundaţiei Antonio Canova.

Turistul, care locuiește în Aistersheim, continuă: „În timpul vizitei m-am așezat pe statuie, fără să realizez totuși pagubele pe care le-am provocat în mod evident. Vă cer să-mi spuneți care sunt pașii pe care trebuie să-i fac în această situație foarte neplăcută pentru mine și pentru care, în primul rând, Îmi cer scuze în toate felurile”.

Vittorio Sgarbi a „apreciat simţul civic al acestui cetăţean și a luat act de scuzele sale”.

Autorităţile au anunţat că opera va fi restaurată.


Pub