Oleg Țulea, la Kiev, a discutat problema transnistreană cu ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei

În cadrul vizitei la Kiev, ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, Oleksii Reznikov, informează Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE),într-un comunicat.

Foto: Oleksii Reznikov/Twitter

În cadrul discuției cu oficialul ucrainean, șeful diplomației moldovene a reconfirmat susținerea de către Republica Moldova a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în limitele frontierelor sale recunoscute internațional.

Oficialii au vorbit și despre eforturile depuse în cadrul procesului de negocieri în formatul „5+2”, privind identificarea unei soluții viabile, pașnice și durabile pentru reglementarea conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre, cu oferirea unui statut special regiunii.

De asemenea, cei doi demnitari, au agreat organizarea unei vizite a vicepremierului Oleksii Reznikov la Chișinău, pentru a continua dialogul moldo-ucrainean în problemele de securitate națională și regională dar și în capacitatea acestuia de co-președinte al Comisiei mixte moldo-ucrainene de cooperare comercial-economică.

Amintim că șeful diplomației moldovene Oleg Țulea se află într-o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Dmytro Kuleba. Miniștrii de externe urmează să discute o arie largă de subiecte de pe agenda moldo-ucraineană, la fel ca și diverse chestiuni din actualitatea regională și internațională.


Pub