Lista agenților economici obligați să utilizeze factura fiscală electronică, completată de FISC

Serviciul Fiscal de Stat anunță că a completat lista agenților economici care sunt obligați să utilizeze factura fiscală electronică „e-Factura”.

Foto: SFS

Astfel, prin această completare, subiectul impozabil inclus în lista privind utilizarea obligatorie a facturii fiscale electronice la efectuarea livrării impozabile pe teritoriul țării, este obligat să prezinte cumpărătorului (beneficiarului), pentru livrarea în cauză, factura fiscală electronică, eliberată în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

Modificarea a fost efectuată printr-un ordin (Ordinul SFS nr. 350 din 14 iulie 2020 cu privire la completarea listei agenților economici obligați de a utiliza factura fiscală electronică „e-Factura”), fiind publicat în Monitorul Oficial nr. 188-192 din 24 iulie 2020.

Lista aprobată o puteți accesa AICI. Aceasta este disponibilă și pe pagina oficială, www.sfs.md, la compartimentul „Contribuabili”, categoria „Lista contribuabililor care au obligația utilizării facturii fiscale electronice”.

Utilizarea e-facturii a devenit obligatorie începând cu data de 1 iulie curent. Această obligativitate se referă la agenții economici care participă la operațiunile de achiziții publice. Conform alin. (12) art.117 din Codul fiscal, aceștia sunt obligați să elibereze în format electronic factura fiscală emisă în cadrul achizițiilor publice.

VEZI AICI un ghid video privind utilizarea SIA „e-Factura”.


Pub