13 decese provocate de Covid-19, în ultimele 24 de ore. Bilanțul ajunge la 823

În ultimele 24 de ore, alte 13 persoane au fost răpuse de noul tip de coronavirus. Astfel, bilanțul total al deceselor de la începutul pandemiei ajunge la 823.

Foto: UNIMEDIA

O femeie de 57 ani, din municipiul Chișinău, transferată cu pneumonie interstițială bilaterală, la data de 18 iulie, de la Spitalul „Sf. Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, a fost răpusă de boală.

Cel de-al doilea deces este vorba despre un bărbat de 78 ani, din municipiul Chișinău, internat la data de 22 iulie, la Spitalul de Stat. Victima suferea și de hipertensiune arterială, infarct miocardic vechi, diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

O altă femeie de 75 ani, din raionul Edineț, transferată, la data de 20 iulie, de la Spitalul Raional Edineț la Spitalul Clinic Bălți, a murit. Femeia suferea și de cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Cel de-al 4-lea deces este vorba despre o femeie de 71 ani, din raionul Comrat, internată la data de 21 iulie, la Spitalul Raional Comrat, care avea și alte boli precum epilepsie, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

O altă femeie de 66 ani, din raionul Comrat, internată la data de 19 iulie, la Spitalul Raional Comrat, a decedat. Victima avea și alte comorbidități precum insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Cel de-al 6-lea deces este vorba despre o femeie de 52 ani, din municipiul Chișinău, internată cu pneumonie virală interstițială bilaterală, la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic MSMPS.

O femeie de 59 ani, din raionul Anenii-Noi, internată la data de 30 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă, a decedat. Aceasta avea și alte comorbidități precum obezitate, insuficiență venoasă cronică, cardiopatie mixtă, hipertesniune arterială.

Cel de-al 8-lea deces este vorba despre o femeie de 68 ani, din raionul Râșcani, internată la data de 25 iulie, la Spitalul „Arh. Mihail”, având și alte boli precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă.

O altă femeie de 85 ani, din raionul Căușeni, internată la data de 29 iulie, la Spitalul Raional Căușeni, a decedat. Femeia suferea și de hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructivă cronică, fibrilație atrială cronică tahisistolică, obezitate.

Cel de-al 10-lea deces este vorba despre o femeie de 37 ani, din raionul Hîncești, internată cu pneumonie bilaterală evoluție gravă, la data de 4 august, la Spitalul Raional Hîncești, având și alte comorbidități.

Un alt bărbat de 78 ani, din raionul Orhei, internat la data de 21 iulie, la Spitalul Raional Orhei, a fost răpus de boală. Acesta suferea și de cancer, hipertensiune arterială.

Cel de-al 12-lea deces este vorba despre o femeie de 27 ani, din municipiul Bălți, internată cu pneumonie bilaterală, la data de 4 august, la Spitalul Clinic Bălți. Tânăra suferea și de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr.II, obezitatea gr.III.

O altă femeie de 76 ani, din municipiul Orhei, internată la data de 20 iulie, la Spitalul Raional Orhei, a murit. Victima avea și alte comorbidități precum diabet zaharat tip II, obezitate gr.II, pielonefrită cronică bilaterală.


Pub