Administratorii mai multor frizerii, farmacii și centre medicale, sancționați pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19

În ultima săptămână, inspectorii ANSP au efectuat verificări în 173 de obiecte ale economiei naționale, iar la 52 dintre ele, ceea ce constituie aproximativ 30%, au fost înregistrate încălcări ale normelor stabilite de către autorități în scopul prevenirii infecției cu Covid-19. Datele au fost prezentate în cadrul conferinței de presă organizată de Ministerului Sănătății de către Vasile Guștiuc, director adjunct ANSP.

Foto: UNIMEDIA

Este vorba despre 16 frizerii, 4 farmacii, 3 instituții medicale, 25 obiective industriale și de producere și 4 obiective de comerț.

„Ca urmare a abaterilor atestate au fost aplicate în perioada respectivă 64 de procese verbale de contravenție administrativă, fiind aplicate amenzi în sumă de 90 500 lei. Au fost sancționați administrativ 32 de obiective industriale și de producere, dintre care 27 din domeniul textil. Au fost sancționați contravențional 21 de administratori de frizerii, 4 instituții medicale și 4 obiective de comerț”, a menționat director adjunct ANSP.

Potrivit acestuia, încălcările rămân să fie aceleași: supraaglomerare în spațiile închise, nu se asigură măsuri de protecție individuală, lipsa trierii angajaților la începutul zilei de lucru.

Astăzi, alte 408 persoane au fost testate pozitiv, în urma procesării a 1562 de probe.


Pub