image
Sursa foto: captură video

Incendiu la Marsilia: Cel puțin 2.700 de persoane au fost evacuate // VIDEO

Cel puţin 2.700 de persoane au fost evacuate, marți noapte, în special pe mare, pentru a fi salvate de un incendiu puternic care a afectat circa 1.000 de hectare în apropiere de Marsilia, pe litoralul din sud-estul Franţei, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Nu sunt răniţi grav, din fericire, dar pagubele materiale nu au fost încă evaluate”, au comunicat pompierii, precizând că “incendiul evoluează favorabil, dar nu este încă sub control”. Se aştepta ca spre sfârşitul dimineţii de miercuri să scadă intensitatea vântului.

La intervenţie participau aproximativ 1.800 de pompieri. Focul a izbucnit, marţi după-amiaza târziu, în comuna Martigues, la vest de Marsilia. Vântul puternic a propagat rapid flăcările, care au ameninţat mai multe localităţi de pe litoralul Mediteranei.

Au fost afectate zone de la periferii, cu locuinţe şi campinguri. Autorităţile au evacuat preventiv opt campinguri din Martigues şi Sausset-les-Pins.

Unii dintre turiştii aflaţi în concediu au fost transportaţi pe mare, apoi au fost primiţi de autorităţile locale, în special în săli de sport.

A fost necesară şi evacuarea unui azil de bătrâni. Miercuri, pompierii au anunţat că s-a declanşat un al doilea incendiu în aceeaşi regiune, în apropierea unei zone industriale. Pe o suprafaţă de circa 130 de hectare, au fost distruse sau avariate o locuinţă şi mai multe sedii de firme.

Noutăţile partenerilor

comentarii: