image
Sursa foto: AFP

Guvernul libanez a decretat stare de urgenţă pentru două săptămâni în Beirut

În urma exploziilor de proporții care au zguduit capitala țării provocând pagube uriașe, guvernul libanez a decretat miercuri stare de urgenţă timp de două săptămâni în oraşul Beirut, relatează AFP, citată de Agerpres.

Anunțul a fost făcut de ministrul Informaţiei, Manal Abdel Samad, care a adăugat că „o putere militară supremă va fi imediat însărcinată cu prerogative în materie de securitate”.

De asemenea, guvernul libanez a cerut arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în depozitarea tonelor de nitrat de amoniu care s-au aflat la originea exploziilor enorme din portul Beirut în ajun.

Adresându-se puterii militare supreme care va răspunde de chestiunile de securitate în timpul stării de urgenţă, guvernul „cere arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în stocarea de amoniu” de la sosirea încărcăturii la Beirut în 2014 până la explozia de marţi, a mai spus ministrul informaţiei Oficialul libanez nu i-a numit totuşi pe aceşti responsabili și nu a furnizat alte detalii despre identitatea lor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: