Principală  —  IMPORTANTE   —   Specialiștii ANSP au împărțit amenzi…

Specialiștii ANSP au împărțit amenzi în sumă de peste 90 de mii de lei: Administratorii frizeriilor, spitalelor și farmaciilor, sancționați pentru nerespectarea normelor epidemiologice

Pe parcursul săptămânii precedente, din cele 173 de obiective supuse verificării de către inspectorii Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), în 52 de cazuri s-au înregistrat încălcări ale normelor epidemiologice de prevenire a răspândirii a noului coronavirus. Astfel, circa 30% dintre obiectivele verificate, administratorii ignoră măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Ca urmare a abaterilor atestate, au fost întocmite 64 de procese verbale de contravenții administrative fiind aplicate amenzi în sumă de 90.500 lei. Au fost sancționați administrativ conducătorii a 32 de obiective industriale și de producere. Au fost supuși contravenției administrative 21 de administratori de frizerii, 4 instituții medicale, 3 farmacii și 4 obiective de comerț”, a precizat șeful adjunct al ANSP, Vasile Guștiuc,

Specialistul în sănătate a precizat că sunt atestate aceleași încălcări comise de operatorii economici – supraaglomerarea în spațiile închise, nu se respectă dinstanța între locurile de lucru, nerespectarea măsurilor de protecție individuală, angajatorii nu asigură efectuarea triajului dimineața a angajaților și sunt admise cazuri de deservire a persoanelor fără efectuarea termometriei și a măsurilor de protecție individuală.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova s-au confirmat alte 408 cazuri de COVID-19, dintre care 3 în stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, 4 sunt de import (Turcia-2, Franța-1, Federația Rusă-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 26.222 cazuri. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Chișinău – 154.