Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția din 6 august a Ziarului de Gardă găsiți partea a doua a articolului „Potretul unui șef de la Administrația Națională a Penitenciarelor”. Articolul dezvăluie că Serghei Demcenco, director adjunct al ANP, despre care ZdG a scris recent că locuiește într-o casă de lux nedeclarată, este și coproprietarul unei alte case, amplasată tot în Chișinău. Acest imobil, la fel nu se regăsește în declarațiile de avere și interese personale.

Tot în următorul număr de ziar găsiți o continuare a anchetei despre dosarul „Metalferos”, după ce procurorii au confirmat informațiile prezentate anterior de către Ziarul de Gardă despre faptul că Vladimir Plahotniuc a fost beneficiar direct sau indirect la mai multe companii offshore care au obținut zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu „Metalferos”.

În noua ediție de ziar, la rubrica „Clinica Juridică a ZdG”, de această dată, explicăm cum se eliberează certificatele de deces, unul dintre aspectele intens discutate în pandemia de COVID-19.

Reportajul special din această săptămână a fost dedicat medicilor și asistenților medicali care activează la Institutul de Medicină Urgentă, în secția de COVID-19 și care, pentru a-i proteja pe cei dragi de riscul infectării, locuiesc în această perioadă în cadrul organizației nonguvernamentale „Ave Copiii”. La tradiționala rubrică destinată diasporei vă așteaptă filmul unui tânăr regizor din R. Moldova care cucerește festivalurile internaționale.

Tot mâine găsiți un interviu cu Alexandru Cazacu, care acum 11 ani a plecat din R. Moldova. ZdG a discutat cu Alexandru despre efectele pandemiei de coronavirus în Italia, despre gestionarea crizei în R. Moldova și despre schimbările ce s-au produs în relația R.Moldova- diaspora.

Anchete: Portretul unui șef de la ANP (II): încă o casă nedeclarată și indicații licențioase date unui subaltern

Anchete: Dosarul Metalferos: Procurorii confirmă „episodul Vladimir Plahotniuc”

Exclusiv: Interviu cu Alexandru Cazacu, plecat din R. Moldova acum 11 ani: „Oamenii văd indiferența guvernării și înțeleg că într-o situație de criză mondială, nimeni nu îi protejează”

Reporter special: „Ne salvăm unul pe altul”

Diaspora: „Feel India”: Filmul unui tânăr regizor din R. Moldova cucerește festivalurile internaționale

Realitatea: Câți bani va încasa biroul de avocați selectat de Ministerul Justiției pentru a reprezenta R. Moldova la Stockholm în cazul cu Aeroportul Chișinău

Clinica juridică a ZdG: Certificatul de deces. Cum se eliberează, de către cine și în ce temei

Sănătate: Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Când „a face un copil” devine o greșeală?