Cât costă să-ți amenajezi un birou acasă

Este a 146 zi de când muncesc de acasă. Da, am numărat. Prin aprilie, cât era frig afară, mă trezeam, ridicam perna sub spate, puneam computerul pe brațe și începeam lucrul, un obicei foarte nesănătos. Apoi m-am mutat chiar afară, pentru că se încălzea și eram foarte bucuroasă să simt cum se face primăvară și apoi vară. Dar, atunci când am înțeles că situația va mai dura, mi-am dat seama că de dragul sănătății mele, ar fi timpul să-mi amenajez un birou ca lumea. 

Din experiența din aprilie, simțisem că mă doare, la propriu, fundul. Așa că, mi-am cumpărat un scaun de birou. Asemenea scaune de birou ne-am cumpărat și la redacție. Am dat 990 lei, cu reducere. E mai bun decât scaunele pe care le aveam acasă pentru că speteaza îmi cuprinde spatele și ia forma spatelui meu. Un plus la acest scaun este faptul că această spetează permite pielii să respire. Apoi, și partea pe care te așezi e mult mai moale și mai confortabilă, iar speteaza și mânerele oferă suport pentru cap și brațe. 

De asemenea, îți recomand să investești într-o masă de birou potrivită. Un birou cu lungimea de 120 cm, lățimea de 55 cm și înălțimea de 75 cm, făcută din stejar și care mai are două sertare, costă 1610 lei.

Totuși, dacă am mutat locul de muncă acasă, înseamnă că trebuie să fim conectați la un internet bun. 

De exemplu, de 150 de lei, primești diferite oferte la operatorii din țară. La Starnet primești internet cu 200 Mbps; la Moldtelecom primești internet cu viteza de 150 Mbps, 100 minute cu Unite, 100 minute naționale. La Arax primești internet cu viteza de 100 Mbps. De 160 de lei lunar, la Moldcell primești trafic de înaltă viteză pentru primii primii 100 GB și după consumarea acestora, se va oferi trafic nelimitat la viteza de până la 256 Kb/s. La Orange primești în schimbul a 150 de lei lunar, o viteză de 100 Mbps la internet și 100 de canale la TV. 

Și pentru că e foarte cald, recomandăm să-ți cumperi un ventilator mic de masă care costă 188 de lei. Toate aceste produse le poți găsi online și le poți comanda, cu ușurință, acasă. Iar dacă nici asta nu te ajută, aici poți vedea cât costă să-ți faci răcoare acasă

Prin urmare, ca să îți amenajezi un birou acasă și să lucrezi confortabil ai nevoie de 2938 de lei. Deși este o sumă pe care nu și-o poate permite oricine, mai ales în gospodăriile în care mai mulți membri lucrează de acasă, este o investiție în propria sănătate pe termen lung. De asemenea, este o practică obișnuită în companiile din vest ca aceste cheltuieli să fie suportate de către angajator, inclusiv o parte din factura de internet și electricitate. Sperăm ca aceste practici să se extindă în curând și la noi.


Abonează-te la newsletter-ul nostru lunar AICI și primește cele mai bune materiale. De asemenea, poți să ne dai follow pe Instagram sau Telegram.

  


Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.