Năstase cere o ședință extraordinară a Parlamentului: E stare de urgență

by D M
Distribuiti mai departe...

Platforma DA a solicitat fracţiunilor parlamentare să înceapă consultările privitor la data şi ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare a organului legislativ.

Potrivit agenţiei Infotag, anunţul în cauză a fost făcut miercuri, într-o conferinţă de presă, de către liderul formaţiunii, Andrei Năstase, care a opinat că în cadrul şedinţei ar trebui să fie audiat prim-ministrul privitor la situaţia din agricultură şi posibilitatea de a declara stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate de calamităţile naturale şi majorarea compensaţiilor pentru fermierii afectaţi.

Printre alte subiecte posibile, el a menţionat proiectul de lege privind mecanismul de certificare a circumstanţelor de forţă majoră, precum şi proiectul privind vacanţele fiscale. 

Potrivit lui Nastase, parlamentul este cea mai înaltă autoritate a unei republici parlamentare, iar în situaţia actuală, de criză, deputaţii nu ar trebui să aibă vacanţe prea lungi. 

El a informat publicul şi despre o altă iniţiativă a partidului său – guvernul trebuie să ofere fiecărui participant la războiul de pe Nistru o indemnizaţie unică în valoare de o mie de lei cu ocazia Zilei Independenţei, sărbătorită pe 27 august.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...