Primarul de Bălți, Renato Usatîi, le dă clasă autorităților centrale la reparația drumurilor: Un drum nou cu borduri vechi este un idiotism și o risipă de bani

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, le dă clasă autorităților la reparația drumurilor. Edilul a dispus înlocuirea de urgență a bordurilor pe o stradă din Bălți ce urmează să fie reabilitată în cadrul programului guvernamental „Drumuri bune”, proiect ce nu presupune însă finanțare și pentru înlocuirea bordurilor vechi cu altele noi.

Un drum nou cu borduri vechi este un idiotism și o risipă de bani. Tehnologic, lucrările trebuie să înceapă anume de la această etapă. Reconstrucția trebuie să fie de calitate înaltă. De aceea, în regim de urgență a fost luată decizia înlocuirii bordurilor până la începerea reparației drumului. Totodată, trotuarele de-a lungul arterei vor fi amenajate ca parte a programului municipal “Oraș Pietonal”, a scris Renato Usatîi într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Lucrul din mântuială la așa zisa reabilitare a drumurilor în cadrul programului guvernamental „Drumuri bune” l-au sesizat mai mulți cetățeni după ce un segment de drum proaspăt reparat din satul Nicoreni, raionul Drochia, a devenit mult mai îngust decât cel vechi, iar șoferii nu mai pot circula pe două benzi. Oamenii spun că pe alocuri, segmentul de drum „reabilitat” cu o lungime de 600 de metri și pe care s-a cheltuit peste un milion de lei, a fost îngustat cu un metru și jumătate. 

Îna cest an, statul preconizează să cheltuie 1,37 miliarde de lei în cadrul Programului „Drumuri bune 2020”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...