„Apă-Canal Chișinău” lansează „Platforma de Autocitire”. Cum poți expedia datele de la contorul de apă

date

S.A „Apă-Canal Chișinău” lansează „Platforma de Autocitire”. Prin intermediul acestei platforme, locuitorii Capitalei vor avea posibilitatea să transmită lunar indicii contoarelor de apă rece.

Platforma de autocitire oferă consumatorului posibilitatea de transmitere lunară a indicilor contoarelor de apă rece, amplasate la fiecare loc de consum, în condițiile și la termenele precizate de către furnizor în factură. Astfel, consumatorul va plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși de consumator vor constitui baza de calcul a emiterii facturii.

În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă.

# Cum va fi disponibilă platforma de autocitire?

Începând cu data de 1 iulie, Direcția comercială a S.A „Apă-Canal Chișinău” a pus la dispoziția clienților care nu beneficiază lunar de citirea echipamentelor de măsurare un proces de facturare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare bazat pe indexul autocitit. Această modalitate se bazează pe transmiterea de către consumator a indicilor contorului la specialistul delegat din cadrul Direcției comerciale sau prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram etc.

# Ce trebuie sa fac pentru a adera la platforma de autocitire?

Clientului i se va oferi opțiunea de a transmite indicii contorului fără realizarea unor demersuri anterioare. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de autocitire.

# La ce număr de telefon trebuie să sun pentru transmiterea indicilor?

Pentru utilizarea facturării pe baza autocitirii, furnizorul asigură o linie telefonică dedicată. Specialistul delegat pentru introducerea datelor de autocitite în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat:
# consumator casnic apartamente, la numărul de telefon 062 100 679;
# consumator casnic sector particular, la numărul de telefon 060 001 663;
# alți consumatori (agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative). la numărul de telefon 062 100 729.

# Țineți cont de corectitudinea citirii indicilor contoarelor.

Pentru a transmite corect indicii contorului, trebuie să procedați în felul următor:
# citiți doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii.
# cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub (sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.

# Obligatoriu pentru toți!

# Atunci când transmiteți indicii apometrului, scrieți numele, prenumele și patronimicul sau denumirea consumatorului, numărul contractului, contului, adresa locului de consum, numărul contorului și indicii. Dacă sunt mai multe contoare, scrieți numărul apometrelor și indicii pentru fiecare în parte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente