fbpx

Explozia din Beirut: Peste 300.000 de oameni au rămas fără locuințe. „Jumătate de oraș este nelocuibil”

Explozia devastatoare de marți, 4 august 2020, care a avut loc în capitala Libanului, a lăsat peste 300.000 de oameni fără locuințe. Despre aceasta a anunțat guvernatorul orașului, Marwan Abboud, informează CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt mai mult de 300.000 de cetățeni libanezi care nu mai pot dormi în propriile case. Jumătate din populația Beirutului au case în care nu se mai poate locui în viitorul apropiat”, a declarat Abboud, într-un interviu telefonic acordat televiziunii publice din Iordan.

Menționăm că Guvernul libanez a instituit starea de urgență pentru două săptămâni în Beirut, iar mai mulți angajați portuari vor fi arestați la domiciliu.

În urma deflagrației devastatoare, cel puțin 100 de persoane au murit, iar alții 4000 au suferit răni. Potrivit presei de stat din Liban, numărul morților, răniților și dispăruților va continua să crească pe măsură ce magnitudinea dezastrului devine din ce în ce mai vizibilă.

Precizăm că, aseară, în urma unui incendiu într-un spațiu unde se păstrau peste 2700 de tone de azotat de amoniu, substanță explozibilă folosită și în calitate de îngrășământ, s-a produs o deflagrație. Explozia a fost atât de puternică încât s-ar fi simțit chiar și la 200 de kilometri distanță, în Cipru.

CITEȘTE ȘI:

video | Imagini dramatice dintr-un spital din Beirut. Oamenilor li se acordă ajutor chiar pe podeaua din hol, plină de sânge

foto | Clădiri dărâmate, oameni speriați și mașini rupte în bucăți. Primele fotografii după exploziile de la Beirut

Articole asemănătoare

Back to top button