/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ În această vară, piscinele gonflabile se vând ca pâinea caldă: „Ocupația principală e scăldatul”

missing
05 august 2020, ora 20:43

În acest sezon, piscinele gonflabile se vând ca pâinea caldă. Totul din cauza pandemiei care a restricționat scăldatul în bazinele acvatice din țară și în parcurile de distracții. Unde mai pui că moldovenii nu pot pleca la mare în această vară.

Svetlana și Victor Șincariuc au cumpărat un bazin gonflabil pentru nepoții lor încă în luna mai. Capacitatea piscinei este de 2,5 tone și este locul preferat al copiilor.

„Acum apa e rece și nu se poate de scăldat. Mă duc să dorm la prânz, apoi mă voi scălda. Vara trebuie să te odihnești și să înoți. Noi ne avântăm și sărim în apă. Nu îmi pasă dacă apa este caldă sau rece”.

Bunicii au grijă să păstreze apa curată în piscină pentru a-și proteja nepoții de bacterii.

SVETLANA ȘINCARIUC:Ocupația principală este scăldatul în piscină. Îl instalăm în luna mai și îl păstrăm până în septembrie, schimbăm apa la fiecare două-trei zile. Adăugăm diferite preparate pentru a păstra apa”.

În magazinele specializate din Bălți, dar și în piețe deja nu mai găsești piscine din cauciuc sau plastic. Au fost cumpărate încă acum o lună.

FIODOR LAZAREV, vânzător: „Cererea este foarte mare din cauza caniculei. Toată lumea își dorește saltele și piscine gonflabile”.

VALERII ARNAUT, directorul unui megamarket din Bălți:Am avut bazine mici de 20-30 de litri, până la cele mari până la zece tone de apă. În funcție de volumul piscinelor, costau de la o sută de lei până la șapte mii de lei”.

Vestea rea este că bazinele gonflabile nu vor mai apărea în vânzare în acest sezon, asta pentru că toate piscinele sunt de import.

VALERII ARNAUT, directorul unui megamarket din Bălți:Noi importurile le facem cu un an înainte, nu mai putem să importăm din nou. Am încercat să luăm aceste articole de la alți furnizori locali, dar și ei au avut probleme cu stocurile din cauza solicitărilor foarte mari”. 

Oamenii spun că piscinele gonflabile sunt alternativa perfectă pentru o odihnă sigură în vreme de pandemie.

Amintim că, piscinele din țară au fost reînchise la data de 1 august din cauza că nu au fost respectate regulile de protecție împotriva coronavirusului. În această vară, piscinele au activat doar două săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram