‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrimar: După ce au fost estimate daunele produse de inundații, acum ni se declară...

Primar: După ce au fost estimate daunele produse de inundații, acum ni se declară că acestea nici măcar n-au avut loc

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii agricoli, reprezentanții primăriei, dar și locuitorii satului Telița, raionul Anenii Noi sunt indignați de răspunsul autorităților de a oferi suport pentru pagubele produse de inundații.

În satul Telița, Anenii Noi, în perioada 26-28 iunie au fost înregistrate inundații din cauza unei porțiuni de dig pe intravilan cu o lungime de 3 km, care se află într-o stare rea.

În urma acestora, au fost produse pagube atât pe câmpurile agricole, cât și în gospodăriile locuitorilor.

FOTO: Rodica Russu

„Au fost inundate mai multe terenuri agricole, gospodării, terenul, dar și o fâșie forestieră înființată cu suportul UCIP IFAD. La fața locului a fost prim-ministrul, dar și reprezentanții Comisiei locale, au estimat pierderile. Noi am înaintat un demers în care am indicat pierderile financiare. Acum, am primit un răspuns de-a dreptul batjocoritor din partea autorităților, conform căruia, la noi în sat nici măcar nu au fost înregistrate inundații. Pierderile au fost raportate, în localitate a fost instituit și un punct de monitorizare a nivelului apei, iar acum primim un răspuns absolut nepotrivit. Avem toate dovezile, vom merge mai departe, însă atitudinea ni se pare urâtă și nepotrivită”, ne-a explicat Rodica Russu, primarul satului Telița.

Accesând pagina Guvernului, am găsit, într-adevăr, un comunicat de presă în care sunt indicate pierderile produse de inundații în satul Telița în luna iunie:

„Din cauza ploilor din ultima perioadă, în regiunea satului Telița apa în râul Nistru a crescut cu 3 metri, iar noaptea trecută apa s-a revărsat peste dig. Au fost inundate 8 grădini ale gospodarilor, aproape 10 ha de terenuri agricole, o porțiune de drum, stadionul localității, și o tânără plantație forestieră de 3 ha, toate situate în valea râului Nistru”, se arată în comunicatul emis de Guvern la data de 28 iunie 2020.

Sursă FOTO: gov.md

Totodată, Conducerea IGSU a raportat Guvernului că situația pe râul Nistru în acea perioadă era complicată, iar punctul maxim al viiturii se afla în Anenii Noi, localitatea Telița.

‹ adv ›

Însă, se dovedesc a fi contrarii concluziile și răspunsul autorităților pe care l-a primit primăria acum câteva zile, potrivită cărora, în perioada 26-28 iunie în satul Telița nu au fost raportate situații excepționale cu caracter natural:

Agricultorii care au suportat pierderi, cât și reprezentanții primăriei din Telița solicită reexaminarea cazului și realizarea promisiunilor făcute anterior de către autorități.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›