Un hacker de doar 17 ani este autorul escrocheriei cu bitcoin pe Twitter. Cum a spart conturile lui Elon Musk, Bill Gates, Joe Biden și Barack Obama

Un hacker adolescent din Florida este creierul din spatele operațiunii de spargere a conturilor de Twitter a mai multor celebrități, politicieni și moguli, care a avut loc în decursul lunii trecute, scrie Playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Autoritățile au identificat un hacker adolescent de 17 ani din Tampa, Florida, drept vinovat în cazul conturilor de Twitter hackuite. Tânărului i-au fost aduse 30 de acuzații de delict, însă procurorii spun că va putea să fie acuzat doar după ce va împlini vârsta majoratului. Ca beneficiari ai atacului au fost acuzați separat și alți doi tineri, Bognor Regis din Marea Britanie și Mason Sheppard și Nima Fazeli din Orlando.

Ce au încercat să facă tinerii?

Pe 15 iulie au fost trimise tweeturi de pe conturile celebrităților precum Barack Obama, Joe Biden, Mike Bloomberg, Jeff Bezos, Bill Gates și Elon Musk. În aceste mesaje, se promitea ca pentru fiecare 1000 de dolari trimiși într-un anume cont Bitcoin, se va oferi o recompensă de 2.000 de dolari. Daunele produse prin această escrocherie au ajuns la suma de 100.000 de dolari în Bitcoin, iar numeroase persoane au fost afectate.

Experții în securitate cibernetică nu s-au declarat surprinși să afle că autorul atacului este un tânăr de 17 ani, datorită metodei amatoare în care acesta a acționat, raportează Euronews.

„Această întâmplare poate reprezenta un studiu de caz potrivit pentru a observa cum poate tehnologia să ajute la democratizarea abilității de a comite acte infracționale grave”, a declarat Jake Williams, fondator al companiei de securitate cibernetică Rendition Infosec.

Atacul hackerilor a vizat 130 conturi, iar tweeturile au fost trimise de pe 45 de conturi. Autorii atacului au obținut accesul la 36 de mesagerii și au descărcat conținut de pe șapte dintre acestea.

Williams menționează că modul de acțiune al tinerilor a fost destul de neglijent. Aceștia nu au folosit niciun sistem care să facă criptomoneda să fie dificil de descoperit, iar acest lucru a facilitat identificarea rapidă a celor din spatele atacului cibernetic.


Pub