Candidații la funcția de primar în localitățile unde vor avea loc alegeri locale noi mai au 2 zile pentru a se înregistra în cursă

Comisia Electorală Centrală anunță că joi, 6 august 2020, este termenul limită de depunere/recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în localitățile unde au fost anunțate alegeri locale noi.

Foto: UNIMEDIA

În conformitate cu prevederile legislației electorale, au dreptul de a fi aleși primari cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 25 de ani și nu au restricții de a exercita dreptul de a alege și de a fi ales.

Până astăzi, consiliul electoral al circumscripției electorale Nucăreni, Telenești a recepționat un dosar, iar consiliul electoral al circumscripției electorale Târnova, Dondușeni – 2 dosare.

CEC a decis desfășurarea, pe 6 septembrie curent, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Târnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești. În ambele cazuri, vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.


Pub