Personalul medical din prima linie, surprins într-un proiect fotografic inedit. „Printr-o adevărată detenție trec acești luptători”

Câțiva dintre reprezentanții sistemului medical care luptă în prima linie cu infecția Covid-19, ce s-a abătut asupra întregii omeniri, au fost surprinși în cadrul unui proiect inedit, pus la cale de fotograful Alex Iordache, scrie SHOK.md. Tânărul a dedicat și un mesaj-îndemn către cetățeni, în susținerea eroilor în halate albe.

„Vreau să dedic următoarele 4 zile pentru a vă arăta fotografii dintr-un proiect nou, drag sufletului meu. Am fotografiat personalul din prima linie timp de 4 zile, mai mult noaptea, îndată ce ies din blocul dedicat COVID. Am reușit să fotografiez abia eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Și tare aș vrea să accepte să facă parte din proiectul meu și personalul de la Spitalul Clinic Republican”, a mărturisit, pe Facebook, Alex Iordache.

„I-am pus la colț, prinzându-i strâns în ungher. Pe nedrept, noi, toți care ne plângem ca lucrurile să revină la normal, și nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenție trec anume acești luptători din prima linie. Nu noi, ci ei, transformați peste noapte în cei din urmă, depășiți, persecutați și sfidați de o boală care e mult peste oameni și cunoștințele pe care le deține planeta. Nu-și văd mamele, copiii, stau izolați de cei dragi și luptă cu moartea pentru cei mai necăjiți de virus pacienți, rezistând hipoxiei în combinezoane care nu respiră, viziere și măști, în ture a câte 4 ore, pentru că mai mult nu pot, o zi și o noapte”, menționează Alex Iordache.

Fotograful ne propune să ne punem în locul personalului din prima linie, dacă nu cu masca și halatul, atunci măcar cu imaginația.

Rezultatele primei zile din cadrul proiectului fotografic le puteți vedea pe SHOK.md.


Pub