Sute de bariere pentru parcări instalate abuziv, demontate. Ceban: „Nimeni nu are dreptul să îngrădească, să acapareze sau să limiteze spațiul public”

Mai multe obstacole pentru parcări, instalate abuziv în curțile blocurilor din Chișinău, au fost demontate de angajații Primăriei Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, care a declarat pe o rețea de socializare că Primăria este receptivă la denunțurile locuitorilor, iar acțiunile de înlăturare „a tot ce înseamnă limitarea accesului” vor continua.

Foto: Iv Ceban/Facebook

„ Municipalitatea luptă de mult cu barierele instalate în curțile blocurilor, pe străzi, cu acele limitatoare pentru locuri de parcare, puse ilegal de către unii locatari. Mai țineți minte acele străzi întregi deblocate cu greu de către responsabilii primăriei și cu ajutorul poliției? Astăzi, acestea au fost amenajate și sunt accesibile pentru oameni. Au fost puse mai multe amenzi. Suntem receptivi la cele anunțate de către unii locuitori. Răspunsul este unul: nimeni nu are dreptul să îngrădească, să acapareze sau să limiteze spațiul public”, a scris Ion Ceban.

Primarul a adus la cunoștință că au fost scoase din sectoare următoarele obstacole:

- Botanica: 4 bariere, 235 de limitatoare, 63 de blocuri beton și 10 lanțuri;

- Ciocana: 7 bariere, 240 de limitatoare pentru locuri de parcare;

- Buiucani: 4 bariere și 150 de limitatoare pentru locuri de parcare de pe 16 adrese;

- Centru: 6 bariere și 37 de limitatoare pentru locuri de parcare;

- Rîșcani: 15 bariere, 178 de limitatoare, 45 de blocuri de beton și 163 de lanțuri.


Pub