12:34:24 25.04.2024
Stiri

Dieta cu apă. Cum poţi să slăbeşti cu apă minerală

Actualitate 04.08.2020 07:37 Vizualizări1676 Autor: Ziarul National
Dieta cu apă. Cum poţi să slăbeşti cu apă minerală


Dieta cu apă minerală este una dintre cele mai indicate în curele de slăbire. Mai precis, băută cu o jumătate de oră îniante de masă creşte senzaţia de saţietate.

Medicii recomandă să consumi apă minerală şi între mese pentru a asigura o hidratare optimă. Mai mult, apa minerală accelerează organismul şi topeşte grăsimile, ceea ce ne şi dorim atunci când vrem să slăbim.

„A bea apă minerală în curele de slăbire ajută la creşterea diurezei şi eliminarea reziduurilor toxice. Recomand pacienţilor mei să bea cel puţin un litru de apă pe zi, în afara altor lichide (ceai, cafea, supă) pe care le consumă", spune nutriționista Claire Marino.

Cum slăbeşti cu apă minerală

Apa minerală conţine minerale necesare bunei funcţionări a organismului. Iar dieta cu o astfel de apă nu numai că ajută la slăbire ci şi la compensarea deficitului acestor elemente. Iodul, calciul şi magneziul din apa minerală stopeaza foamea şi intensifică procesul de ardere a caloriilor. De asemenea, grăbeşte procesul de eliminare a toxinelor din organism, potrivit click.ro.

Un pahar cu apă minerală băut înainte de masă creşte senzaţia de saţietate şi astfel mâncăm mai puţin. În plus, nu conţine calorii, astfel că putem să bem cu încredere apa minerală. Medicii recomandă alternarea consumului de apă minerală cu apă plată, într-o alimentaţie sănătoasă.

Însă trebuie să ţinem cont că pentru a ne hidrata corespunzător trebuie să bem cel puţin 8 pahare cu apă în cursul unei zile, pentru o hidratare optimă şi pentru a remineraliza organismul.

Mai întâi trebuie să subliniem faptul că nu trebuie să bei doar apă ca să slăbeşti. Cele 8 pahare de apă se alternează cu o mâncare sănătoasă.

Hidratarea, în funcţie de greutatea corpului

Astfel, dimineaţa, înainte de micul dejun, putem să bem un pahar cu apă minerală sau chiar plată, în care adăugăm sucul de la o jumătate de lămâie. Nu adăugăm zahăr.

La o oră după micul dejun, mai bem un pahar cu apă. Înainte de prânz, bem din nou un pahar cu apă minerală. Înainte de cină, bem din nou un pahar cu apă, apoi încă un pahar cu o oră înainte de culcare. Restul cantităţii de apă se bea în cursul zilei atunci cnd apare senzaţia de sete. Sau chiar de foame.

Este important de ştiut că nu doar 8 pahare cu apă pe zi este indicat să bem. Dacă avem o greutate mai mare, trebuie să bem mai multă apă pentru a ajuta organismul să elimine toxinele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md