13:15:11 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Bătaie de joc: Programul „Drumuri bune pentru Moldova” a devenit „DRUMURI ÎNGUSTE” pentru moldoveni: „Noi am măsurat... Drumul era de era 5 metri, dar acum, cu asfalt curat, 3,95 de metri și atât”

Actualitate 04.08.2020 09:28 Vizualizări2889 Autor: Ziarul National


VIDEO // Bătaie de joc: Programul „Drumuri bune pentru Moldova” a devenit „DRUMURI ÎNGUSTE” pentru moldoveni: „Noi am măsurat... Drumul era de era 5 metri, dar acum, cu asfalt curat, 3,95 de metri și atât” Facebook

Autoritățile au promis că R. Moldova se va transforma într-un șantier, după ce drumurile din satele R. Moldova vor fi reabilitate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Doar că cetățenii au rebotezat programul inițiat anterior de Vlad Plahotniuc și continuat de actuala guvernare în „Drumuri înguste pentru Moldova”.

Un segment de drum proaspăt reparat din satul Nicoreni, raionul Drochia, a devenit mărul discordiei în localitate. Acesta este mult mai îngust decât cel vechi, iar șoferii nu mai pot circula pe două benzi. Oamenii spun că, pe alocuri, drumul a fost îngustat cu un metru și jumătate.

„Noi acum am măsurat. Până a fi făcut, drumul avea 5 metri, dar acum, cu asfalt curat, îi 3,95 de metri și atât. Două mașini nu încap”, s-a plâns o locuitorare, scrie nordnews.md.

Lucrările de reabilitare au fost finisate acum două săptămâni. Drumarii au împrăștiat pietriș pe acostament. Oamenii se plâng că apele pluviale împrăștie prundișul pe drumul proaspăt asfaltat.

CITIȚI și Ordinul lui Dodon: Drumurile să fie reparate până la 10 octombrie curent. Panglicele roșii ar putea fi tăiate în plină campanie electorală

„Bătaie de joc. Râs din bani. Ce, acesta-i drum? Eu de dimineață când am mers pe aici eram să îmi rup picioarele prin pietrele acelea. Cât era să mai pună jumătate de metru, să fi făcut cât era de lat drumul. Au îngustat să facă economie și mai mult au pierdut”, spune un alt cetățean.

Pe lângă faptul că drumul este îngust, cei care l-au proiectat nu au prevăzut nici măcar o scurgere. „Trebuia să-l facă mai lat așa cum a fost șoseaua și era să fie bun, dar așa... nu îi chiar bun. Merge apa la vale, ia uitați-vă cum a mers și a mânat”, spun sătenii.

În acest an, statul preconizează să cheltuiască 1,37 de miliarde de lei în cadrul Programului „Drumuri bune 2020”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md