02:40:18 19.04.2024
Stiri

Consiliul municipal Chișinău a votat acceptarea donației din partea Primăriei sectorului 6 al municipiului București, în valoare de 846 de mii de euro pentru renovarea Parcului „Alunelul"

Actualitate 04.08.2020 13:37 Vizualizări1109 Autor: Ziarul National
Consiliul municipal Chișinău a votat acceptarea donației din partea Primăriei sectorului 6 al municipiului București, în valoare de 846 de mii de euro pentru renovarea Parcului „Alunelul


Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți acceptarea donației în valoare de 846 de mii de euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei.

Acordul de parteneriat dintre Pretura sectorului Buiucani și Primăria sectorului 6 a municipiului București a fost semnat în decembrie 2019, iar săptămâna trecută, Consiliul local al Primăriei sectorului 6 a capitalei României a aprobat alocarea banilor pentru reabilitarea parcului „Alunelul” de la Chișinău.

Reabilitarea parcului prevede construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și instalarea mobilierului urban.

Acordul despre alocarea surselor financiare pentru reabilitarea parcului „Alunelul" din partea municipiului Chișinău a fost semnat, săptămâna trecută, de către viceprimarul Inga Ionesii și de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

„Această donație din partea Bucureștiului este un gest de prietenie față de Chișinău și un exemplu de colaborare bazată pe încredere între cele două municipalități”, a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Menționăm că valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului de la Buiucani este de 948 de mii de euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md