10:33:06 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Renato Usatîi anunță un nou EȘEC al șefului statului. „Aflat la Moscova, Igor Dodon este în DOLIU”

Actualitate 04.08.2020 15:53 Vizualizări9553 Autor: Ziarul National
VIDEO // Renato Usatîi anunță un nou EȘEC al șefului statului. „Aflat la Moscova, Igor Dodon este în DOLIU” esp.md


Președintele Igor Dodon, care întreprinde o vizită la Moscova, este „în doliu”, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, șeful statului ar fi negru de supărare pentru că Vladimir Putin ar fi refuzat să se întâlnească cu el.

„Dodon a plecat de ieri la Moscova, dar este în doliu. Știu că Putin a refuzat să se întâlnească cu el. Astfel, Dodon încearcă să-mi creeze mie probleme”, a precizat Usatîi, cel care ieri noaptea a anunțat că Igor Dodon întreprinde o vizită secretă în capitala Federației Ruse.

Citește și: Dodon CONFIRMĂ că se află la Moscova, după ce Usatîi a făcut anunțul: „Bietul Dodon NU știe că unii dintre CURATORII săi conștientizează că nu mai are șanse la prezidențiale”

Usatîi l-a îndemnat pe Dodon să vină acasă și aici să fie rezolvate toate problemele, inclusiv posibilitatea de a amâna alegerile prezidențiale din toamnă: „Dodon, vino acasă și nu hotărî problemele țării la Moscova. Vino să discutăm aici”.

Totodată, liderul „Partidului Nostru” susține că socialiștii sunt supărați și pe faptul că CtEDO a dat câștig de cauză Partidului „Patria”, care a fost exclus în 2014 din cursa pentru parlamentare. Pe listele partidului respectiv candida Usatîii și apropiații săi.

Potrivit deciziei Curții Europene, excluderea Partidului „Patria” din cursa electorală „nu s-a bazat pe dovezi suficiente și relevante”. Astfel, statul trebuie să achite Partidului „Patria” 7.500 de euro (aproape 150.000 de lei) cu titlu de prejudiciu moral și 8.000 de euro (peste 156.000 de lei) cu titlu de costuri și cheltuieli.

Usatîi spune că Partidul „Patria” va fi absorbit de „Partidul Nostru”, iar cele peste 15 mii de euro vor fi alocate spitalului din Bălți pentru a sprijini instituția în lupta cu pandemia de COVID-19.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md