Trei fotbaliști din Divizia Națională au fost suspendați de la toate activitățile fotbalistice pentru o perioadă de un an pentru meciuri trucate

minge-fotbal

Federația Moldovenească de Fotbal a interzis fotbaliștilor Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail de la CSF Speranța orice tip de activitate fotbalistică pentru o perioadă de un an. Jucătorii sunt învinuiți de trucarea meciurilor.

Decizia a fost adoptată astăzi, 4 august, în cadrul ședinței comitetului de etică al FMF. Conform rapoartelor oficiale, inclusiv video, prezentate de UEFA, inclusiv UEFA-BFDS (SPORTRADAR), privind organizarea meciurilor trucate (match-fixing) și participarea la jocurile caselor de pariuri, Comitetul de Etică al FMF a constatat încălcarea prevederilor Statutelor FMF, UEFA, FIFA, a Regulamentelor FIFA, UEFA, FMF: Codul de Etică al FMF, Codul Disciplinar FMF ce țin de integritatea meciurilor și a competițiilor sportive precum și de influențarea ilegală a rezultatelor meciurilor de către jucătorii echipei CSF „Speranța”.

Astfel, în conformitate cu Codul Disciplinar FMF, s-a hotărât:
# interzicerea desfășurarării a orice tip de activitate fotbalistică pentru o perioadă de un an pentru următorii jucători ai CSF Speranța: Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail;
# jucătorii nu vor avea acces pe orice stadion din Moldova;
# echipa CSF Speranța a fost avertizată și atenționat clubul că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.

De asemenea Comitetul de Etică al FMF a decis și avertizarea echipei FC Florești că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.

Prezenta Hotărâre intră în vigoare în data de 5 august 2020.

Hotărârea Comitetului de Etică al FMF poate fi atacat cu apel la Comitetul de Apel al FMF în conformitate cu prevederile art. 25 al Regulamentului privind organizarea și funcționarea Comitetului de Etică al FMF.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente